ARMOURCOAT MAALITUOTTEET

Armourcoatin maalituotteilla saa aikaan upeita seinäpintoja nopeasti, helposti ja kustannutehokkaasti. Tutustu alla Armourcoatin kattavaan maalivalikoimaan.

PERLATA SILVER, GOLD JA BRONZE + CLEARSEAL

Perlata on erikoismaali, jossa on mukana joko hopea-, kulta- tai pronssihelmiäistä. Se on hyvin kulutusta kestävä antibakteerinen maali, jolla on alhaiset VOC-päästöt. Perlatan pinta kuvioidaan asennettaessa eläväiseksi. Tekijän kädenjälki vaikuttaa pinnan ulkonäköön.

Perlata soveltuu käytettäväksi kodin ja julkisten tilojen kuivatiloissa seinä- ja kattopinnoilla. Se soveltuu käytettäväksi myös WC- ja uima-allasosastojen seinä- ja kattopinnoilla, jotka eivät vaadi vedeneristystä. Antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi maalin pinnalla ei homeet viihdy. Edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi se soveltuu käytettäväksi myös sairaaloissa.

Perlatan pinta voidaan jättää maalipinnalle tiloissa, jossa pinta ei altistu suurelle rasitukselle esim. olohuoneen / makuuhuoneen seinät. Tiloissa joissa pinta altistuu normaalia suuremmalle rasitukselle, pintaan asennetaan Clearseal suoja-aine, joka lisää pinnan kulutuksenkestoa ja helpottaa puhtaanapitoa. Tällaisia tiloja on esim. käytävien, WC:n ja keittiön seinät.

Lataa esite Perlata maalituotteesta.

ASENNUS

  • Asennus tapahtuu lyhytkarvaisella telalla, kuviointi työkalulla ja muovilastalla. Pinta kuvioidaan halutulla tavalla asennuksen yhteydessä.

  • 1. kerros levitetään telalla epäsäännöllisin liikkein ristiin rastiin telaten.

  • 2. kerros levitetään telalla epäsäännöllisin liikkein noin 1m2 alue kerrallaan ja kuvioidaan halutulla tavalla. Kun alue on hetken kuivahtanut sen voi vielä tasoittaa Perlata muovilastalla. Jos pohja paistaa läpi toisen kerroksen jälkeen, on materiaalimenekki ollut liian pieni ja on levitettävä kolmas kerros.

  • Clearseal suoja-aine levitetään yhtenä kerroksena lyhyt karvaisella telalla, pintaan ei saa jäädä valumia tai käsittelemättömiä alueita.

RUSTEEL

Rusteel on erikoismaali, jonka pinta näyttää ja tuntuu aidolta ruosteelta. Se omaa hyvin alhaiset VOC-päästöt. Ruosteen kuviointi tehdään asennettaessa. Kuviointiin vaikuttaa tekijän kädenjälki, sekä käytettävä Rusteel maalin versio (1 ja 2) ja aktivaattorin versio (1 ja 2). Rusteel sävyt RST8801 ja RST8802 tehdään maalin versiolla 1 ja aktivaattorin versiolla 1, sävyt RST8803 ja RST8804 tehdään maalin versiolla 2 ja aktivaattorin versiolla 2.

Rusteel soveltuu käytettäväksi kodin ja julkisten tilojen seinä- ja kattopinnoilla, jotka eivät altistu kosteusrasitukselle. Rusteel maalin pinta tulee aina käsitellä suoja-aineella R67, joka pysäyttää pinnan ruostumisen, helpottaa pinnan puhtaanapitoa sekä estää ruosteen irtoamisen pinnasta.

Lataa esite Rusteel maalituotteesta.

ASENNUS

  • Maali asennetaan joko hanskapensselillä tai normaalilla pensselillä. Aktivaattori sienellä tai pensselillä ja suoja-aine sumutinpullolla ja lyhytkarvaisella telalla.

  • 1. kerros maalia levitetään pensselillä pintaan. Kerroksen tulee olla peittävä ja suhteellisen tasapaksu. Kerroksen annetaan kuivua 1-2h ennen seuraavan levitystä.

  • 2. kerros maalia levitetään pensselillä pintaan. Kerroksen tulee olla peittävä ja tasapaksu. Tämän kerroksen jälkeen pohja ei saa paistaa yhtään maalikerroksen läpi. Jos pohja paistaa läpi, kerrokset ovat liian ohuita ja materiaalimenekki ei ole riittävä, joten pintaan on levitettävä vielä kolmas kerros. Pinnan annetaan kuivua min. 8h ennen aktivaattorin levittämistä.

  • 3. aktivaattori levitetään kuviointisienellä tai pensselillä riippuen halutusta pinnan kuvioinnista. Ensimmäinen kerros levitetään vain noin 80% peittoasteella. Aktivaattoria tulee levittää riittävän paksu kerros, jotta ruostuminen alkaa tapahtua. Pintaan ei saa jäädä valumia, vaan ne on tasoitettava sienellä tai pensselillä. Anna kuivua 4-8h.

  • 2. kerros aktivaattoria levitetään sienellä tai pensselillä riippuen halutusta pinnan ulkonäöstä. Kerros levitetään 100%:n peittoasteella. Kerroksen tulee olla riittävän paksu, jotta ruostuminen alkaa tapahtua. Pintaan ei saa jäädä valumia, vaan ne on tasoitettava sienellä tai pensselillä. Anna kuivua 4-8h. Jos haluttua efektiä/pinnan ulkonäköä ei saavutettu kahdella kerroksella aktivaattoria, sitä voidaan levittää vielä kolmas kerros.

  • 5. Pintaan levitetään suoja-aine R67. Suoja-aine levitetään kahtena kerroksena. Ensimmäinen kerros levitetään suihkupullolla. Toinen kerros ensimmäisen kerroksen kuivuttua lyhytkarvaisella telalla. Asennusohjevideo löytyy osoitteesta: https://youtu.be/fRGp_0jsNEQ.